Nejnovější

Prečo nás to ťahá na erotickú masáž Poďme sa zabaviť na Vianočnú nôtu Ako k nám prišla korytnačka Nechty Prečo je pozitívna firemná kultúra kľúčom k udržaniu zamestnancov Zopár rád ako si vybrať vysávač


Trest musí zodpovedať činu.
V záujme prirodzeného výskumu je, že keď dieťa zlomí hračky alebo vylezie na všetky dostupné miesta je nespravodlivé ho potrestať. A ak dieťa utečie od vás na ulici a kontroluje hranice toho, čo je povolené, je lepšie zdržať sa výprasku a radšej mu treba vysvetliť, kde môže behať a kde je to už nebezpečné. Často rodičia potrestajú študenta za „dvojku“ a nerozumejú tomu, prečo dostal zlé hodnotenie. Možno materiál len nerozumel a preto je lepšie mu miesto kriku pomôcť a vysvetliť učivo.

neposlušnost

Dodržujte pravidlo 9 áno – 1 nie
„Čím viac zákazov, tým viac šancí na to, aby ich dieťa zlomilo a tým si „zaslúžilo“ trest. Psychológovia majú pravidlo, v ktorom zakazovaním niečoho musíte riešiť niečo 9 krát. Ujasnite si, aké obmedzenia existujú vo vašej rodine. Malo by ich byť malé množstvo. Keď zadáte hranice, požiadajte ich o dodržanie. Ak deti opakovane porušia hranice môžete ich potrestať.

zákon

Trest musí nasledovať okamžite
Ak sa učiteľ sťažoval na to, že sa vaše dieťa správalo zle v materskej škole a vy ste ho až po tom, čo ste ho odviezli domov vo večerných hodinách, potrestali, nebude vedieť, s čím súvisí trest. Spomienka deti je krátka, takže ak si zaslúži trest, musí sa vykonať buď hneď po priestupku, alebo sa zdržte trestu lebo nebude mať efekt.

dítě

Prisľúbené musí byť splnené
Ak ste sľúbili potrestanie dieťaťa za nevyplnené domáce úlohy, musíte splniť sľub. V opačnom prípade si dieťa  uvedomí, že zostane nepotrestané a prestane počúvať svojich rodičov.
Pozor…Mama bojuje, aby bola vždy pokojná a odpúšťajúca. Ale dieťa jej spôsobuje rôzne emócie, vrátane hnevu a agresie. Mama sa snaží potláčať túto agresiu, pretože jej reprezentáciou  je byť dobrá matka nie je oprávnená na takéto emócie. Potom sa ale agresie hromadia a u niektorých v nepatrnú chvíľu, kedy dieťa nie je na vine, bohužiaľ prepuknú. Dávajte si nato pozor. Pre dieťa je to veľký stres.